Slovenija
36 ogledov

Stroški tudi za petkrat višji

Matjaž Zanoškar je odločen, da bodo župani Koroške preprečili ukinitev PU Sloven Žurnal24 main
Reorganizacija PU. Vsa Koroška se še vedno bojuje proti Libri.
Podpora IPA
Selitve. Srečko Lampret, predsednik IPA (International Police Association) – Regionalni klub za Koroško, je izrazil nestrinjanje z ukinitvijo: “Ob vzpostavitvi Schengena je veliko policistov odšlo v druge PU. Če se bo moralo še več policistov seliti v druge PU, bo to katastrofa za Koroško.”

Po neuradnih podatkih naj bi se potni stroški nekaterih zaposlenih na Policijski upravi (PU) Slovenj Gradec ob morebitni selitvi v Celje, kjer bi po ukinitvi omenjene PU imeli novo delovno mesto, povečali tudi za petkrat. Projekt Libra, ki predvideva ukinitev PU Slovenj Gradec oziroma njeno priključitev PU Celje, namreč še vedno razburja Korošce. Na površje pa prihaja vedno več podatkov, da s tem Generalna policijska uprava (GPU) ne bo privarčevala denarja, ampak bodo nastajali 
dodatni stroški.

Puške ne bomo vrgli v koruzo. Nimamo kaj izgubiti.
eden od zaposlenih na PU Slovenj Gradec

Dobi se s Kresalovo
Čeprav je na nedavnem obisku Koroške ministrica Katarina Kresal poudarila, da sama podpira projekt Libra, kar je bilo razumeti, da ne bo popustila pri takšni obliki reorganizacije, tako župani kot policisti koroške regije še vedno upajo, da jo bodo lahko prepričali. “Šli bomo pač po politični poti. Tega, da nam vzamejo PU Slovenj Gradec, si ne bomo dovolili. V ponedeljek se dobim z ministrico. Če ne bo šlo prek nje, se bomo povezali še z Borutom Pahorjem,” je odločen Matjaž Zanoškar, župan Slovenj Gradca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.