Slovenija
30 ogledov

Štrovs dobil izredno odpoved

Å trovs_181_BOBO Žurnal24 main
Marko Štrovs je dobil izredno odpoved, ker je kršil pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja, pravijo na ministrstvu za delo. Štrovs bo ministrstvo tožil.

Marko Štrovs, zdaj že nekdanji vodja službe za vojna grobišča pri ministrstvu za delo, je dobil izredno odpoved, ker je kršil pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja, je potrdila predstavnica ministrstva za stike z javnostmi Aleksandra Klinar - Blaznik.

Preiskovanje povojnih grobišč mora potekati v skladu z zakonodajo in strokovnimi standardi.
GPU

 

Ugovarjal prepovedi preiskovanja
Štrovs je za rtvslo.si izjavil, da mu je ministrstvo za delo izredno odpovedalo pogodbo o zaposlitvi, ker je pri generalni policijski upravi ugovarjal prepovedi preiskovanja povojnega grobišča.

Kot je pojasnil, je bilo lani oktobra v bližini Dobove odkrito množično grobišče, med preiskavo pa niso mogli ugotoviti, kdo so žrtve, ki so tam pokopane. Domnevno naj bi bili med njimi tudi nemški vojni ujetniki, ki so bili pobiti ob koncu druge svetovne vojne.

Na GPU odgovarjajo, da so v primeru preiskave grobišča Mostec pri Brežicah po posvetu z državnim tožilstvom obvestili ministrstvo, da bi zaradi ugotavljanja nacionalnosti žrtev načrtovan poseg v grobišče na arheološko neprimeren način lahko pomenil tudi storitev kaznivega dejanja. Zagotavljajo, da se ves čas akcije Sprava zavzemajo za strokovne posege v povojna grobišča in odkritje storilcev kaznivih dejanj.

Tožil bo ministrstvo
Štrovs, ki je sicer prepričan, da je izredna odpoved popolnoma neutemeljena, je napovedal tožbo proti ministrstvu.

Marko Štrovs je bil med od leta 2006 do 2008 državni sekretar na ministrstvu za delo, odstopil pa je po tem, ko je v javnosti odmevala njegova izjava, da se upokojenci nimajo česa bati razen matilde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.