Slovenija
121 ogledov

Strunjan zaradi kakijev oblegan

Praznik kakija v Strunjanu
1/15
Žurnal24 main
Strunjan preplavili obiskovalci kakijevega praznika.

Danes popoldne se je v Strunjanu začel tridnevni praznik kakijev in ob našem prihodu skorajda ni bilo mogoče najti parkirnega mesta; kraj je namreč dobesedno oblegan; po registrskih tablicah na avtomobilih sodeč, pa se je prijel predvsem v notranjosti Slovenije.

Med drugim smo na prazniku kakija tako srečali Matjaža iz Litije, ki je na praznik prišel prvič: "Z ženo sva prišla že danes, ker je lepo vreme, kupil sem pa štiri zabojčke. A kaj bomo z njimi počeli? En gre k sosedu, pojedli jih bomo, ne bomo ničesar kuhali ali jih na primer sušili." V Strunjanu je mogoče kupiti torej sveže sadeže ali sušene kakije, pa različne izdelke iz njih. "Najbolj gre kakijeva marmelada," je povedala Meri Kozelj iz Strunjana.

V vitrini s sladoledi je izbira sicer pestra, a ljudje večinoma kupujejo prav kakijev sladoled. Poskusiti je mogoče med drugim tudi pito iz tega sadeža, na stojnicah pa lahko med drugim najdete kakijevo omako za testenine, pa rožmarinovo vino, kakijev kis, pa  tudi marmelado iz fig in mandarin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.