Slovenija
43 ogledov

Študenti ob programe

“Z uvedbo zakona o malem delu bomo izgubili večino sredstev. Sicer bo del teh sr Žurnal24 main
Malo delo. Kšok je ta teden zaprl svoja vrata, Šoup vabi na referendumski golaž.

“Sprejetje zakona o malem delu bi pomenilo občutno zmanjšanje dejavnosti, ki jih ponujamo našim članom. To velja tako za večje prireditve, kot sta Jazz Etno Funky Festival (JEFF) in Oživela ulica, kot za kulturne, izobraževalne in druge programe, ki jih izvajamo čez vse leto,” je dejala Ana Šalgaj, predsednica Kluba študentov občine Koper (Kšok).

Strinjajo se z razlogi
Kot poudarja, se na Kšoku strinjajo, da je v sklopu študentskega organiziranja precej nepravilnosti, in se strinjajo s skoraj vsemi argumenti v prid zakonu, vendar bo ta vplival tudi na delovanje lokalnih študentskih klubov, ki se v večji meri sofinancirajo iz koncesij za študentsko delo.

Njihov letošnji proračun znaša 200 tisoč evrov, od koncesij iz študentskega dela pa dobijo večino sredstev, okoli 130 tisoč evrov. Kar 70 odstotkov vseh sredstev namenijo za izvedbo programov, subvencije športnih, kulturnih in izobraževalnih dejavnosti ter več kot 50 izobraževalnih tečajev.

Ukinili bodo programe
Čez leto organizirajo več kot sto dogodkov, med katerimi so najbolj poznani in na Obali tudi širše uveljavljeni JEFF, Oživela ulica, Pozdrav poletju in Mišela. Brez teh sredstev bodo morali določene programe celo ukiniti.

V Kšoku so zato, da bi svoje uporabnike spodbudili k premisleku o zakonu, do nedeljskega referenduma zaprli svoja vrata in odpovedali vse dejavnosti, napovedane za ta teden.

Enako pojasnjuje tudi Nika Štravs, predsednica Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Šoup), ki od koncesij na leto dobi okoli 800 tisoč evrov sredstev. Svoje argumente bodo predstavili z referendumskim golažem jutri po 16. uri na promenadi pri Taverni. Na vprašanje, kako bo ministrstvo za delo lokalnim študentskim klubom pomagalo ob izgubi sredstev, včeraj nismo dobili odgovora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.