Slovenija
28 ogledov

Študenti, pohitite!

Fakulteta za računalništvo Anže Petkovšek
Štipendije. Za določen študij do 30 evrov dodatka.

Rok. Študenti imajo še do petka čas, da oddajo vlogo za državno štipendijo.

Tisti, ki se šolajo v domačem kraju, bodo štipendijo lahko dobili, če povprečni mesečni dohodek na družinskega člana lani ni presegel 65 odstotkov minimalne plače, tisti, ki se šolajo zunaj kraja prebivališča, pa, če mesečni dohodek ni presegel 68 odstotkov minimalne plače.

Na 58 evrov cel kup dodatkov

Osnovna štipendija za študente znaša dobrih 58 evrov, zraven pa je možno dobiti še od 21 do 55 evrov dodatka zaradi nizkega dohodka v družini ter 85 evrov za bivanje zunaj stalnega prebivališča oziroma od 48 do 100 evrov za prevoz. Tisti, ki študirajo matematiko, zdravstvo, hotelirstvo, gradbeništvo, geodezijo, tehnične vede, računalništvo, fiziko, kemijo, glasbo ali socialno pedagogiko, so upravičeni tudi do dobrih 30 evrov dodatka za vrsto izobraževanja.

Pridni nagrajeni

Študenti, ki imajo povprečno oceno najmanj 8,5, si lahko na račun dobrega študijskega uspeha prislužijo še 20 evrov; če 
imajo povprečno oceno višjo od devet, pa slabih 38 evrov.

Državna štipendija skupaj z dodatki sicer ne sme presegati minimalne plače, ki je 572 evrov.

Vlogo je treba oddati na centru za socialno delo, kjer ima študent stalno prebivališče. Obrazec je na voljo na spletni strani ministrstva za delo Mddsz.gov.si, kupiti pa ga je možno tudi v knjigarnah. Vlogi je treba priložiti potrdila o vpisih (tudi za druge šolajoče se družinske člane) in potrdilo o opravljenih izpitih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.