Slovenija
28 ogledov

Študenti še brez prehrane

Študentska prehrana Aleksandra Godec
Univerza. Zaradi dolgov bo zahtevala izpraznitev gostinskih prostorov.

Univerza v Mariboru (UM) bo zoper Uni servis vložila tožbo za izpraznitev gostinskih prostorov zaradi neplačane najemnine v višini 94 tisoč evrov.

Ko bo Uni servis prostore izpraznil, bo UM pripravila nov javni razpis za najemnika študentske prehrane, ki bo moral zaposliti tudi nekdanje delavce Uni gostinstva v stečaju. Takšen je predlog upravnega odbora UM, ki je imel na mizi tudi možnost sanacije Uni servisa.


Juharta se bodo znebili
Za zadnjo možnost se niso odločili, ker zaradi neizpeljane revizije, ki jo ovira direktor Uni servisa in mestni svetnik Primož Juhart, ostaja kup neznank. Temu se tako obeta krivdna razrešitev z mesta direktorja, za kar naj bi obstajale zakonske podlage.

Na UM bodo preverili tudi možnosti regresnih in drugih odškodninskih zahtevkov zoper nekdanje člane nadzornega sveta Uni servisa s predsedujočim, nekdanjim glavnim tajnikom Boštjanom Brumnom, na čelu.

Brez plač tudi čistilke
Težave s poslovanjem ima tudi Uni servisu podrejena družba VPO storitve, v kateri ima solastniški delež direktor Uroš Dolinšek. Če se bo ta svojemu deležu brezplačno odpovedal, bo UM postala edina lastnica podjetja in z njim sklenila in-house pogodbo, po kateri bi čistilke iz VPO storitve ohranile delo. Ali bo Dolinšek, ki bi sicer ostal direktor, na to pristal, se še ni izjasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.