Slovenija
22 ogledov

Študenti v center

Stavbi, ki jo želi SKB banka prodati občini, pripada 3.400 kvadratnih metrov zem Žurnal24 main
SKB banka. Fakulteti ponuja prostor v industrijski coni. Župan Molan vztraja pri obnovi nekdanje stavbe SDK v mestnem središču.

V nekdanji poslovni stavbi brežiškega Vina bi lahko bila fakulteta za turizem,” je prepričan Srečko Koritnik, zunanji sodelavec SKB banke, ki je lastnica objekta. “Stavba je funkcionalna, ne potrebuje nobenih adaptacij, ampak samo namestitev opreme, je lahko dostopna, saj je nasproti železniške postaje, poleg tega ima urejena parkirišča,” ugotavlja Koritnik, ki ima za nalogo objekt čim prej prodati, saj ga je banka doslej neuspešno prodajala že nekaj let. Dopušča tudi možnost, da bi kupec v objektu organiziral glasbeno, plesno ali zdravstveno dejavnost ali pa da bi ga kupil za razvijajočo se energetiko.

“Fakulteta že ima prostor”
V likvidni občini banka očitno vidi dobrega kupca,” se na ponudbo SKB banke za Žurnal24 odziva župan Ivan Molan in dodaja, da ima občina prostore za fakulteto že rezervirane. “Pred leti smo stavbo nekdanjega SDK zamenjali z državo,” pojasni. Po njegovem mnenju bodo študentje staremu mestnemu jedru vdihnili življenje. “Študentje spadajo v središče in ne v industrijsko cono,” je kategoričen.

Primerjava
Dobrih deset let stara stavba v treh etažah, ki je naprodaj, ima 1.300 kvadratnih metrov poslovnih površin. “Nakup kvadratnega metra bi znašal od 800 do 900 evrov, najem pa 7 evrov,” pravi Koritnik.

Obnova stavbe sredi mestnega jedra nas bo stala približno 600 tisoč evrov,” pa ocenjuje brežiški župan in napoveduje njen skorajšnji začetek. “Začela naj bi se prihodnji mesec, saj je izvajalec del tako rekoč že izbran,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.