Slovenija
30 ogledov

Študenti zavrnili hotel

Študenti Nik Rovan
Od 319 študentov jih je bila večina proti.

Študentskega referenduma o naložbi ŠOU v Ljubljani v hotelsko dejavnost se je po neuradnih rezultatih udeležilo 319 študentov oz. 0,64 odstotka volilnih udeležencev. Proti jih je glasovalo 292 oz. 91 odstotkov, kljub nizki volilni udeležbi so ljubljanski študentje tako zavrnili naložbo, so sporočili iz študentskega društva Iskra.

Volilna kampanja, za katero si je predsedstvo Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani odmerilo 12.500 evrov iz proračunskih rezerv, je bila po navedba društva "neučinkovita, saj je bilo na glavo volivca potrošenih več kot 400 evrov skupnega študentskega denarja".

"Obe anomaliji, ki stojita na poti demokratičnemu načinu odločanja, smo v Iskri sicer želeli odpraviti in to dvakrat, v obeh primerih pa so naši predlogi bili zavrnjeni," pojasnjujejo. Razpis referenduma, ki je edini institut neposredne demokracije v ŠOU v Ljubljani, v času, ko večine študentov fizično ni v Ljubljani, preprečuje izrekanje o zadevah, ki so del skupnega študentskega upravljanja, so prepričani.

Prostore ŠOU bi preselili

Spomnimo, da so v  ŠOU v Ljubljani aprila napovedali, da bodo svoje poslovne prostore preselili s Kersnikove 4 na Vojkovo ulico 63, hkrati pa pojasnili, da želijo na Kersnikovi vzpostaviti študentsko menzo in manjši hotel. Hotel bi predvidoma imel 22 sob, upravljal pa bi ga ŠOU Hostel, ki že upravlja s hostlom Celica.

Ker v Iskri naložbi v hotel nasprotujejo, so sprožili referendum.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.