Slovenija
4 ogledov

Študentje častijo pol litra

krvodajalska akcija Anže Petkovšek
Ves teden številne krvodajalske akcije za študente po vsej Sloveniji.

Pod okriljem študentskih organizacij in študentskih klubov se danes začenja vseslovenski študentski krvodajalski teden Častim pol litra. "Namen akcije je v študentih vzbuditi zavest, da je darovanje krvi pomembno, saj gre za življenjski vir, ki številnim pomaga preživeti," je dejala vodja ljubljanske krvodajalske akcije Katja Stradovnik.

Kje in kdaj

Do petka se bodo zvrstile številne krvodajalske akcije v več mestih po Sloveniji. V Ljubljani bodo študenti lahko darovali kri v torek med 7.00 in 14.30, ko bo organiziran tudi brezplačen prevoz iz Rožne doline in s Kardeljeve ploščadi, ter v sredo od 7.00 do 16.30.

Brezplačen prevoz bodo organizirali tudi v Izoli, kjer bo krvodajalska akcija potekala v torek od 7.30 do 12.00 in v sredo od 9.00 do 12.00.

Mariborski študenti bodo lahko darovali kri v torek in sredo od 8.00 do 15.00. V torek bo v Mariboru izpred vseh fakultet organiziran tudi brezplačen prevoz.

Študenti v Črnomlju bodo kri darovali v ponedeljek, v Celju, na Ptuju in Jesenicah v torek, v Trbovljah pa bo akcija potekala v četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.