Slovenija
24 ogledov

Študentje dočakali cenejši obrok

ŠOU v Ljubljani k znižanju cen študentskih bonov poziva tudi preostale ponudnike Žurnal24 main
ŠOU v Ljubljani je določene ponudnike študentske prehrane pozval k pocenitvi študentskih bonov. Nove cene naj bi začele veljati s prvim februarjem.
 

Kje bo cenejši študentski obrok?

Dabuda, Joe Pena's, Cvrtnica, Gostilna Štorklja, Vegetarijanska restavracija Govinda's, Restavracija Roxly, Gostilna Stari tišler, Gostilna Flamenco, Restavracija Plečnikov hram, Okrepčevalnica in pizzerija San Marino, Slast in fast food Fresco, Okrepčevalnica Albi, Restavracija Tartuf – Vojkova in Hostel Situla.

Povprečna cena bona za študentsko prehrano na področju, ki ga pokriva ŠOU v Ljubljani, zdaj znaša 2,65 evra.

Bone za študentsko prehrano je na področju, ki ga pokriva ŠOU v Ljubljani, pocenilo 14 ponudnikov, so zapisali v sporočilu za javnost. "S prvim odzivom gostincev na našo pobudo za znižanje cen študentskih bonov smo zadovoljni, si bomo pa prizadevali, da jih bo v prihodnje še več," je pocenitev komentiral David Božič, minister za socialo in zdravstvo.

Znižanje cen študentskih bonov na področju, ki ga pokriva ŠOU v Ljubljani, je prva vidna posledica poziva ponudnikom študentske prehrane k znižanju cen študentskih obrokov in Peticije za cenejše bone, ki jo je v tednu dni na prodajnih mestih bonov za študentsko prehrano ŠOU v Ljubljani, na visokošolskih zavodih Univerze v Ljubljani ter v študentskih domovih v Ljubljani podpisalo 10.892 študentov, so še zapisali v sporočilu. S prvim februarjem pa naj bi se uskladila tudi višina subvencije za obrok študentske prehrane. Ta je še vedno 2,53 evra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.