Slovenija
35 ogledov

Študentje izdelujejo robote

Avtomatika Lego masters
1/7
Saša Despot
Na turnirju Lego masters se bo danes in jutri v izdelovanju mobilnega robota in kreiranju njegove inteligence pomerilo 14 ekip.

Fakulteta za elektrotehniko pod vodstvom Laboratorija za avtonomne mobilne sisteme (LAMS) ter Laboratorija za modeliranje, simulacijo in vodenje (LMSV), organizira turnir Lego Masters 2013, ki se bo v okviru Dnevov avtomatike odvijal v sredo, 15. in v četrtek, 16. maja.

Na turnirju osdeluje 14 študentskih ekip Fakultete za elektrotehniko. Pomerili se bodo v izdelavi mobilnega robota in kreiranju njegove inteligence, njihovi roboti pa bodo morali delovati samostojno in izvesti določeno nalogo. Cilj je izdelati sistem, ki bo samostojno deloval in izvedel določeno nalogo. Tekmovalci imajo na voljo Lego Mindstorms NXT sete.

Predstavitev različnih podjetij in okrogle mize

Na dogodku se bodo predstavila podjetja s področja avtomatike, organizirana bo okrogla miza, kjer se bomo pogovarjali o tem kako priti od ideje do podjetja, organizirana bo predstavitev najzanimivejših projektov, ki so jih podjetja v preteklem letu realizirala ter predstavitev nagrad za najboljše študentske dosežke na področju avtomatike v preteklem letu. Skozi ta dogodek bi radi na fakulteti zbližali vse akterje s področja avtomatike, od najvidnejših podjetij, raziskovalcev, do študentov, ki bi ob predstavitvah lahko dobili vpogled v aktualne smernice v avtomatiki, spoznali podjetja in možnosti za svojo zaposlitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.