Slovenija
34 ogledov

Študentje kidajo

Slovenija 14.01.2013 sneg, ciscenje snega z lopato, ciscenje avtomobilov, odmeta
1/3
Saša Despot
"Pomagam + migam = kidam" in "Zimsko čiščenje". Študentje starejšim občanom pomagajo pri odstranjevanju snega z dvorišč in pločnikov.

"Akcija je namenjena  starejšim občanom Ljubljane, ki sami težko opravijo z obilico snega pred svojimi vrati," pojasnjujejo pri Civilno-družbeni iniciativi, ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

Ker želijo akcijo še razširiti, so se povezali z Zavodom za oskrbo na domu Ljubljana. Akcijo bodo začeli že danes, nadaljevali pa jo bodo jutri, ko vremenoslovci napovedujejo večjo količino snega. V akciji bo sodelovalo okoli 20 študentov prostovoljcev, ki bodo starejšim občanom na voljo med 8. in 16. uro.

Vsi, ki bi potrebovali pomoč, pa se lahko obrnejo tudi na koordinatorko akcije Tadejo Jurinec na 041 886 005.

Akcija tudi v Mariboru

Pri Študentski organizaciji Univerze v Mariboru (ŠOUM) projekt Zimsko čiščenje poteka že več kot deset let. Sodelujejo s tamkajšnjim centrom za pomoč na domu, ki jim posreduje naslove občanov, ki potrebujejo pomoč pri odstranjevanju snega. 

"Akcija se je začela danes, intenzivno pa bo potekala še ves teden in vsakič, ko bo zapadla večja količina snega," so sporočili iz  ŠOUM. Študenti bodo na dan obiskali in pomagali na 15 lokacijah po Mariboru. 

"Veseli smo, da lahko pomagamo starejšim občanom ter da na koncu dneva vidimo njihove nasmejane in zadovoljne obraze. ŠOUM pa poleg pomoči na domu v teh dneh odstranjuje sneg tudi v študentskem kampusu in na bolj prehodnih študentskih poteh. Veseli nas, da se v zadnjem času dejavno vključuje vedno več študentov," je dejal Vid Glinšek, vodja projekta Zimsko čiščenje. V desetih letih so obiskali že več kot deset lokacij in opravili več kot 500 prostovoljnih ur. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.