Slovenija
18 ogledov

Študentje so, vodstva ni

700 tisoč evrov je občini Krško in Velenje stala ustanovitev fakultete za energe Žurnal24 main
Fakulteta za energetiko v Krškem, ki bo prve študente sprejela to jesen, je ostala brez vodstva. Omenjena fakulteta tako postaja prava vroča žemljica na Dolenjskem.

Svetnik SNS Dušan Šiško je skupaj s podpisniki vložil pobudo za izredno sejo občinskega sveta, ki naj bi ovrgla dvome o kadrovanju in financiranju omenjene fakultete.

Ni gonilne sile

© grafika Žurnal24

 
˝Na terenu je slišati več podatkov o tem, da se aktivnosti ne odvijajo tako, kot se je načrtovalo, in da v izvajanje niso vključeni kadri, ki so bili pobudniki in gonilna sila za oblikovanje fakultet,˝ piše v pobudi svetnika Šiška. Pri tem Šiško misli na dosedanje kadre: Janeza Usenika , ki je bil že pred časom imenovan za prodekana in ga ni več na fakulteti, vodjo projektne skupine in vršilca dolžnosti dekana Dalija Đonlagiča , ki naj bi odstopil, in Krčana Franca Glinška , ki je bil vršilec dolžnosti glavnega tajnika na fakulteti.

Mladi namesto starih
Zadnjemu so pogodbo o zaposlitvi za tri mesece podaljšali še za tri mesece. Izvedel je, da ne bo potrjen za glavnega tajnika, zato si je poiskal službo v gospodarstvu. Slišati je, da naj bi ˝staro˝ ekipo v celoti zamenjala mlada. V energetiki je veliko denarja, veliko bo tudi projektov, saj se bo gradil inštitut za energetiko in laboratoriji, zato ni čudno, da je v ozadju več interesov. Slišati je, da je tudi v ta projektvrgla svoje lovke PUM ˝hobotnica˝ .

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.