Slovenija
18 ogledov

Študentom 400 evrov pomoči

Bruce mariborske univerze čaka sprejem v obliki daril, informativnih točk, splet Žurnal24 main
Fundacija Študentski tolar bo socialno ogroženim razdelila sto tisoč evrov.
 
 

Pričakujemo zamude pri izplačevanju štipendij zaradi novega zakona, zato smo z razpisom pohiteli.

Tomaž Černe, predsednik ŠOU

 
Do 16. oktobra se lahko študenti prijavijo na razpis fundacije Študentski tolar za dodelitev denarne pomoči socialno ogroženim. Glede na zbrana sredstva, sto tisoč evrov, pričakujejo, da bodo lahko 252 študentom razdelili enkratne zneske, in sicer v višini 400 evrov.

Lani so prek razpisa razdelili 50 tisoč evrov in nekaj materialnih sredstev, in to glede na točkovnik, ki je določal višino pomoči posameznemu študentu. Ta je znašala od 200 do 600 evrov.

"Letos bomo izplačevali enoten znesek, s tem pa bomo poenostavili in pospešili postopek pregledovanja vlog. Naš cilj je, da pomoč izplačamo čim prej," je povedala Zala Praprotnik, predstavnica za odnose z javnostmi Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU).

Večino sredstev (80 tisoč evrov) je že tretjič prispeval ŠOU, 16 tisoč evrov pa E-študentski servis. "Preostalo smo zbrali v okviru akcije Posvojite študenta!, s katero smo angažirali slovenska podjetja," pravi Sanja Leban, predsednica uprave fundacije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.