Slovenija
16 ogledov

Študentom na pomoč

Študentska hiša Srce bo namenjena tudi tujim študentom, ki si ne morejo privošči Žurnal24 main
Srce. Na Židovski stezi bodo začeli opremljati študentske varne hiše.

Na začetku prihodnjega leta bo na Židovski stezi 6 začela delovati študentska hiša, namenjena študentom, ki so se zaradi različnih okoliščin ali pomanjkanja finančnih sredstev znašli v stiski. Tam bodo lahko prebivali, dokler se ne bodo postavili na noge, na začetku pa bo na voljo deset mest, je povedala Sanja Leban, direktorica zavoda Študentska svetovalnica Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

Pomoč v stiski
Namen.
Študentska hiša bo med drugim namenjena študentom s posebnimi potrebami, žrtvam nasilja ter tistim, ki izgubijo podporo družine ali status študenta in posledično pravico do subvencioniranega bivanja.

V hiši dve stanovanji
Stavbo je zavod najel, kril pa bo vse stroške, zato bodo študentje v hiši prebivali brezplačno. “Prostori bodo ločeni, ne bo pa imel vsak svoje sobe, saj si tega ne moremo privoščiti,” je razložila Lebanova in dodala, da bodo v pritličju storitvene dejavnosti, študenti pa bodo v dveh stanovanjih.

Kolikšni so stroški pilotnega projekta, Lebanova še ni mogla oceniti, ker morajo prostore še opremiti. Januarja se bodo za dodatna sredstva prijavili na razpis Mestne občine Ljubljana, začeli pa so tudi pošiljati prošnje za pomoč. Za dokončanje študentske hiše namreč zbirajo denarna sredstva ter pohištvo, opremo in posteljnino.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.