Slovenija
21 ogledov

Študentska usta bodo bolj polna

Z avgustom bo nasmeh študentov še širši. Žurnal24 main
Dobra novica za študente. Zaradi deset centov višje subvencije države se bo s prvim avgustom znižala cena večine bonov za študentsko subvencionirano prehrano.

Nižje cene bodo tako veljale za študente vseh slovenskih fakultet. Kot so za zurnal24.si povedali na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani, bo do pocenitve prišlo zaradi povišanja državne subvencije za 10 centov, ki trenutno znaša 2,43 evra. Nižje cene bonov se bodo poleg ljubljanskih študentov razveselili tudi mariborski študentje. Tudi ti bodo lahko bone od prvega avgusta kupovali ceneje.

A kljub temu bodo nekateri ponudniki cene raje zaokrožili navzgor. Kot so namreč sporočili iz Študentske organizacije Univerze v Mariboru, se bodo cene bonov za nekaj centov povišale le pri štirih ponudnikih, ki so izkoristili možnost povišanja vrednosti obroka v skladu z indeksom cen življenjskih potrebščin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.