Slovenija
51 ogledov

Študij turizma šele 2011

Predstavniki fakultete za turizem in brežiški župan Ivan Molan upajo, da bodo po Žurnal24 main
Zaplet. Prenova stavbe pri koncu. Študijski programi še brez akreditacije.

“Bolonjski visokošolski, univerzitetni in magistrski študijski programi turizma so pripravljeni, a čakajo na začetek akreditacijskega postopka pri Nacionalni agenciji RS za kakovost v visokem šolstvu,” pravi vršilec dolžnosti dekana Fakultete za turizem Univerze v Mariboru Boštjan Brumen.

“Pričakujemo, da bodo ti postopki potekali korektno in hitreje kot do zdaj, saj že od pomladi ne moremo zaprositi za licenco.”

Pomembna investicija

Najbližja v Opatiji. Za ustanovitev fakultete so na Občini Brežice do zdaj porabili 450 tisoč evrov, celotna obnova stavbe, kjer bo sedež fakultete, pa je ocenjena na 800 tisoč evrov. Po programih nam je najbližja takšna fakulteta v Opatiji.

Zdaj je odgovornost na strani države, študijski programi naj bi se začeli izvajati oktobra prihodnje leto. “Na zavodu za zaposlovanje smo sicer iz nedavnih podatkov videli, da je zanimanje po tovrstnem kadru nekoliko upadlo. Toda turizem velja za najperspektivnejšo gospodarsko panogo, zato pričakujemo rast povpraševanja,” pravi Bojan Kurež, 
tajnik fakultete.

Prostor kmalu nared
Kot zatrjuje brežiški župan Ivan Molan, obnova stavbe na Cesti prvih borcev 36, kjer bo sedež nove fakultete, poteka po načrtih. Tu bodo sedež fakultete, dekan, tajnik, kabineti za profesorje, spodaj pa bo referat za študijske zadeve.

Konec del je predviden sredi oktobra, pridobitev uporabnega dovoljenja pa sredi novembra. Približno 420 kvadratnih metrov velik objekt ima za seboj še veliko dvorišče, kar bi pozneje, ko bi se študij že začel izvajati, omogočilo dograditev 
predavalnic in učilnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.