Slovenija
13 ogledov

Šturm za "državljana Evrope"

Lovro Šturm EPA
Pet evropskih poslancev iz Slovenije je za nagrado državljan Evrope nominiralo nekdanjega pravosodnega ministra Lovra Šturma.

Nagrada državljan Evrope se podeljuje za dejavnosti državljanov iz držav Evropske unije, ki so med drugim dejavni na področju dolgoročnega, čezmejnega ali nadnacionalnega medkulturnega sodelovanja in s tem pomembno prispevajo h krepitvi evropskega duha. Pri tem je poudarek na projektih, ki so izraz vrednot Listine Evropske unije o temeljnih pravicah.

"Deluje odgovorno in z veliko samodiscipline"

Življenjsko delo Lovra Šturma po mnenju predlagateljev izkazuje izjemno zavezanost spodbujanju boljšega medsebojnega razumevanja in tesnejšega povezovanja med državljani držav članic in omogočanju sodelovanja v Evropski uniji. Konkreten izraz vrednot Listine Evropske unije o temeljnih pravicah je njegova dejavnost urednika in vodilnega avtorja Komentarja Ustave Republike Slovenije.

Predlagatelji so poudarili, da Šturm osebno deluje odgovorno in z veliko samodiscipline ter s svojim vztrajnim prizadevanjem za pravno varstvo okolja, pravno državo, ustavno demokracijo in svobodno družbo dolgoročno prispeva h krepitvi evropskega duha.

Komentarjev 7
  • Senior 18:39 18.januar 2013.

    Ne ga srat. A je to res? Sramota za tako lepo Slovenujo, da nam vladajo pravi idioti, ki se norca delajo iz državljanov.

  • Mani 11:47 18.januar 2013.

    Pa kaj je v tej Sloveniji še sploh kdo normalen, ma kdo ga je predlagal, napišite to, da izvemo kdo je bolan v glavo.. SRAMOTA pa še tako grd je ta Šturm!!!!

  • Žurnalček 12:52 04.maj 2012.

    Zgleda da še ne .