Slovenija
92 ogledov

Stušek v penzijo, Kavčič na listo

Zdajšnji župan Janko S. Stušek se bo po treh županskih mandatih upokojil, Zlatko Žurnal24 main
Volitve. Stušek četrtič ne bo poskušal, županovanju se je odrekel tudi Kavčič.

Radovljica. “Šele včeraj (v sredo, op. p.) sem se odločil, da ne bom kandidiral, čeprav sem zbral zadosti podpisov in so me ljudje nagovarjali k temu,” je včeraj dejal bankir Zlatko Kavčič, za katerega so bili mnogi prepričani, da se bo na oktobrskih volitvah potegoval za mesto radovljiškega župana.

Aktualni župan v pokoj
V javnosti so še pred tedni kot najresnejša tekmeca jesenskih lokalnih volitev omenjali prav Kavčiča in zdajšnjega župana Janka S. Stuška, ki pa se je odločil, da se za novi županski mandat ne bo potegoval, pač pa se bo upokojil.

Kavčičevo ime pa se bo pojavilo na listi krajevnih skupnosti, katere nosilec bo. Kritičen je do koalicijskih zavez in pogodb. Na vprašanje, ali bi sprejel mesto podžupana, je odgovoril, da o tem še ni premišljeval, prav tako se v listi še niso odločili, ali bodo podprli katerega od kandidatov za župana.

Molk volilne komisije
Vloženih je bilo šest kandidatur za župana in 20 za občinski svet, uradnih podatkov o vloženih kandidaturah pa včeraj na radovljiški občinski volilni komisiji (OVK) nismo mogli preveriti, ker, kot je pojasnila Nana Jauh, tajnica omenjene komisije, “javnosti lahko posredujemo le podatke o številu vloženih kandidatur, o kandidatih in predlagateljih pa šele po tem, ko je o kandidaturi odločeno na seji OVK”.

Neuradno se bodo na oktobrskih volitvah za mesto radovljiškega župana potegovali Andrej Kokot kot neodvisni kandidat s podporo volilcev, kandidat stranke SDS Bogomir Vnučec, kandidat LDS Primož Jeglič in Ciril Globočnik kot neodvisni kandidat s podporo volilcev ter strank Zares in DeSUS, med kandidati pa sta tudi Janez Potočnik in Mirko Maher, v javnosti in politiki manj znani imeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.