Slovenija
2 ogledov

Styria kupuje črnogorski dnevnik Vijesti

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Avstrijska založniška hiša Styria vstopa na črnogorski trg tiskanih medijev, saj se je z lastniki družbe Daily Press dogovorila o vstopu v dnevnik Vijesti.

Styria bo v vodilnem črnogorskem časniku pridobila 25,1-odstotni lastniški delež, koliko naj bi za to Avstrijci odšteli, pa ni znano. Kot so sporočili iz Styrie, ki je navzoča tudi v Sloveniji v dnevnikih Žurnal 24 in  Dnevnik, na Hrvaškem, v BiH, Srbiji in Italiji, mora družba za prevzem dobiti še dovoljenje črnogorskega urada za medije.

Največji lastnik Vijesti je prek Daily Pressa Željko Ivanović, večji lastnik pa je še ameriški sklad Media Development Funds. Styria Media International je v stoodstotni lasti Styria Medien in ima na Hrvaškem ter v Sloveniji pet dnevnikov z več kot 2,2 milijona bralcev dnevno. Skupaj 31 hčerinskih podjetij in udeležb Styria Media International je lani doseglo promet v višini več kot sto milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.