Slovenija
49 ogledov

Subvencija ostaja 120 evrov

Družina iStockphoto
Mlade družine. Ministrstvo pravi, da bi bil nov razpis nezakonit.

Ministrstvo za okolje in prostor letos ne namerava zvišati subvencije za mlade družine za prvo reševanje stanovanjskega problema, čeprav se je vlada pri oceni, koliko bo prijav, uštela.

Vlada je namreč predvidela, da bo letos za subvencije zaprosilo približno 11 tisoč mladih družin s skoraj 39 tisoč člani, zato je subvencijo s 300 evrov znižala na 120 evrov na člana, saj sicer po njenih ocenah ne bi bilo denarja dovolj za vse. Vlada namreč pravi, da se število prosilcev vsako leto povečuje. Dejansko pa je stanovanjski sklad letos dobil le 7.944 vlog za subvencijo, kar je tri tisoč manj, kot so jih predvideli, in celo dobrih tisoč manj, kot jih je bilo lani.

Kljub temu na ministrstvu vztrajajo: "Zakon predvideva le en razpis na leto. Kakršnokoli naknadno spreminjanje bistvenih vsebin razpisa, potem ko je ta zaključen in zainteresirani ne morejo več oddajati novih vlog, je v nasprotju z veljavno zakonodajo."

Zakon predvideva objavo razpisa vsako leto predvidoma do konca junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.