Slovenija
3 ogledov

Suljanović kot darilo Janši

Borut Hočevar (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Po aretaciji Seada Suljanovića se je marsikomu odvalil kamen od srca.

Pobeg Seada Suljanovića po smrti pred diskoteko Global je bila velika sramota slovenske policije. Spomnimo na nekatera takratna vprašanja. Zakaj je policija začela iskati Suljanovića šele potem, ko je že prestopil mejo? So mu namenoma dopustili pobeg? Je bil Suljanović res tajni policijski sodelavec? Na vrsto vprašanj ni bilo dobrega odgovora. Teorije zarot so se zato bliskovito širile.

Zarota?
Teorije zarot pa niso potihnile niti ob skrivnostni Suljanovićevi vrnitvi. Nič čudnega. Mož, osumljen povzročitve poškodb s smrtno posledico, naj bi se nenadoma odločil zapustiti Bosno, čeprav mu tam niso grozili z izročitvijo Sloveniji. Suljanović je v Slovenijo priletel z letalom. Hm. Iz Bosne potujejo v Ljubljano z letalom le najbogatejši poslovneži.
Je Suljanović želel, da ga odkrijejo? Mejna kontrola na letališčih je namreč natančnejša kot na cestnih prehodih. Ali pa je Suljanović vedel, da ga bodo na Letališču Jožeta Pučnika pričakali policisti? In še: mu je vozovnico kdo plačal?

Po verodostojnih namigih njegov prihod v Slovenijo za pristojne namreč ni bil nepričakovan. Zato ugibamo naprej. Mu je kdo obljubil milo sojenje v Sloveniji? Mu je v Bosni kdo načrtno grenil življenje?
Kakorkoli, Suljanovićev prihod je olajšanje za slovensko policijo in za njenega šefa, notranjega ministra Dragutina Mateja. In seveda tudi za njegovega šefa, premierja Janšo. Suljanovićeva vrnitev nekaj tednov pred volitvami lahko SDS prihrani marsikatero neprijetno vprašanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.