Slovenija
5 ogledov

Sum zlorab lahko vpliva na volivce

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Medtem ko so domnevne nezakonitosti pri lastninjenju Pivovarne Laško že pod drobnogledom policije, iz Pivovarne Laško sporočajo, da so bili postopki pri lastninjenju zakoniti.

"V Pivovarni Laško nismo prejeli nobene kazenske ovadbe, ki bi obravnavala katero od odgovornih oseb," so na pisanje Dnevnika odgovorili iz pivovarne. Po pisanju Dnevnika Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) odgovorne osebe sedmih družb pri prevzemanju nadzora nad lastništvom Pivovarne Laško in z njo povezanih družb sumi zlorabe položaja. S pomočjo podatkov Banke Slovenije je ATVP pridobila informacije, na podlagi katerih sumi, da je prišlo do nezakonitega financiranja prevzema družbe. "Nekateri mediji v zadnjih mesecih intenzivno sodelujejo pri lansiranju politično in predvolilno obarvanih tem, ki so v veliki večini nepreverjene," so ogorčeni v pivovarni, kjer poudarjajo, da so bile vse dejavnosti podjetja zakonite. Na ljubljanski policijski upravi so bili z informacijami skopi: "Julija smo zadevo prejeli in jo še proučujemo."

Distancirane stranke
"Izrazitega neposrednega vpliva objava na izid volitev ne bo imela, saj so se ključne stranke že prej odločno distancirale od akterjev lastninjenja Laškega," je dejal Matej Makarovič iz FUDŠ in dodal: "Lahko prispeva k vtisu o splošni učinkovitosti oblasti v boju proti kriminalu belih ovratnikov in morda posredno rahlo koristi SDS kot vodilni vladni stranki. Prav je, da se sum naznani, če obstajajo indici za kaznivo dejanje, ni pa prav, da se v te predpostopke meša politka," je povedal Jernej Pikalo s FDV. "Vpliv na volitve takšna stvar lahko ima, kakšnega, pa za zdaj ne morem povedati," je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.