Slovenija
14278 ogledov

Tako so v Ljubljani odkrili lažna cepljenja

Cepljenje v Sloveniji Epa
Iz Zdravstvenega doma Ljubljana so sporočili, da obravnavajo sum zlorabe pri cepljenju proti covidu-19.

"V cepilnem centru ZD Ljubljana pri cepljenju proti covid-19 sledimo protokolu kot pri vseh ostalih cepljenjih, in sicer oseba pred cepljenjem izpolni in podpiše vprašalnik o zdravstvenem stanju in izjavo o privolitvi v cepljenje. Ob koncu cepljenja vsak cepilni tim koordinatorju cepljenja odda vprašalnike in na mapo zapiše število oddanih vprašalnikov," opisujejo protokol.

"Na določen dan cepljenja, ko smo v našem cepilnem centru beležili manjše število opravljenih cepljenj, je ena izmed 5 cepilnih ekip ob zaključku cepilnega dne na oddani mapi navedla za 1/3 večje število vprašalnikov od preostalih ekip. Preverili smo dejansko število vprašalnikov v mapi in ugotovili odklon med prejetimi vprašalniki in zapisanim številom vprašalnikov na mapi te cepilne ekipe," pojasnjujejo v ZD Ljubljana.

Ob ugotovitvi odstopanj so kontaktirali odgovorno osebo, ki ni znala pojasniti manka vprašalnikov. Cepilni center so zato zaprli, onemogočili dostop zaposlenim, zavarovali vso dokumentacijo in zaustavili proces cepljenja.

"Preiskali smo vso dokumentacijo in ker manjkajočih vprašalnikov nismo našli, se je pojavil sum, da bi lahko šlo za zlorabo. Iz tega razloga smo preverili tudi število vprašalnikov pri ostalih cepilnih ekipah tega dne, kjer odstopanj ni bilo. Dodatno smo preverili še dva druga cepilna dneva, ko je bila prisotna tudi dotična oseba in le pri njej smo ugotovili odstopanja. Skupno je na preverjene termine manjkalo 73 vprašalnikov. Sum zlorabe smo prijavili policiji in odredili izredni strokovni nadzor, dotična oseba pa ni več zaposlena v zavodu," dogajanje opisujejo v ljubljanskem ZD.

Ob vsem tem nas v ZD Ljubljana izjemno žalosti, še dodajajo, da se kjerkoli najde zdravstveni delavec, ki je kot tak zavezan strokovnim usmeritvam delati dobro za paciente in predvsem da z visoko moralno etičnimi normami vstopa na tak nivo funkcioniranja.

Komentarjev 19
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:34 03.februar 2022.

    Očitno se vojno dobičkarstvo res splača. Da pa pri nas vsak svoj lonček pristavi pa niti ni tako neumno, saj na koncu itak ne odgovarja. Če bi imeli za kazniva dejanja strožje kazni in pred vsem, da bi se vse ...prikaži več skupaj hitreje odvijalo in ne toliko časa, da zastara, bi mogoče goljufi malo bolj razmislil, če se splača.

  • Avatar DvaPlusDvaJe4
    DvaPlusDvaJe4 23:34 02.februar 2022.

    Pride čas ko bo ljudstvo prevzelo oblast in sodišča, da se vam pošteno sodi.

  • Ender3 22:26 02.februar 2022.

    Katastrofa, afera za afero dokaz kakšno zdravstvo imamo. In za nagrado tistim, ki bi morali odgovarjati pa dvigujejo plače. Preobremenjeni so pravijo, kako, če večino cepljenj opravijo med,sestre. Proizvajalci pa v navodilih zahtevajo prisotnost zdravnika, kar pa je enostavno spregledano. ...prikaži več Kaj so torej delali, okulisti, dermatologi, otologi..med krizo, ko je večino njihove dejavnosti okrnjena. Za ortopede se ve, nekateri so se na delo le lažno prijavljali in nič se jim ni zgodilo. Banda pohlepna