Slovenija
108 ogledov

Sumi goljufij na gimnaziji

Branimir Štrukelj iz Konfederacije sindikatov meni, da vlada še ni izčrpala vseh Žurnal24 main
V Murski Soboti zaposlenim niso plačevali prispevkov.

Na Gimnaziji Murska Sobota so se dogajale nepravilnosti pri izplačevanju plač, zaposlenim niso plačevali prispevkov in premij za dodatno pokojninsko zavarovanje.


"Zaposleni so začeli sumiti, da nekaj ni tako, kot bi moralo biti. Ena delavka je šla na zavod za pokojninsko zavarovanje in ugotovila, da ni vse plačano. Potem smo začeli raziskovati, primerjati plačilne liste," pravi Marjana Kolar, predsednica pomurskega odbora sindikata vzgoje in izobraževanja (Sviz).

Računovodje od zunaj

Računovodske storitve za gimnazijo opravlja zunanji računovodski servis Finthink, katerega lastnik je Ervin Kutoš. Po podatkih Ajpesa so imeli lani 336.291 evrov prihodkov in 20.595 evrov dobička. Od januarja 2003 pa so od Gimnazije Murska Sobota prejeli 157.054 evrov, kaže pogled v Supervizor.

"Prepričana sem, da računovodja čisto sam tega ni mogel narediti. Ravnatelj je kompetentna oseba, ki podpisuje stvari in na koncu zanje odgovarja," meni Kolarjeva. Ob tem poudarja, da ravnateljica Regina Cipot zaposlenim ni želela pojasniti, kaj se dogaja. Klicali smo jo tudi mi, a neuspešno.

"Očitno je, da na gimnaziji nastajajo velike težave. Nekateri niso dobili plač, potem pa so bile takoj izplačane; po petih dneh je nekdo posodil denar," pojasnjuje tudi Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sviza. Kot dodaja, je računovodstvo nakazovalo denar "na neke povezane osebe". Kutoš iz računovodskega servisa nam izjave ni želel dati. Koliko delavcev je bilo oškodovanih in za kolikšne vsote, še preverjajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.