Slovenija
98 ogledov

Sumi ju podkupovanja

Župan Emil Rojc želi novega direktorja komunale, ker pod zdajšnjim po njegovem k Žurnal24 main
Umazane igre. Župan svetnika prijavil policiji. Jenko: Žaljiva obdolžitev.
Proti Vojku Tomšiču bom zaradi žaljive obdolžitve vložil kazensko ovadbo.
Rok Jenko

"Dolžan sem poskrbeti, da se zadeve raziščejo, zato bom danes na policijo podal prijavo suma kaznivega dejanja podkupovanja," nam je včeraj povedal Emil Rojc, ilirskobistriški župan. Jemanja podkupnine sta osumljena svetnika Rok Jenko (Mladi forum Šajeta) in Dušan Grbec (SDS), in sicer v zvezi z glasovanjem proti zamenjavi direktorja komunalnega podjetja. Sum je izrazil podžupan Vojko Tomšič, proti kateremu je Jenko zato napovedal kazensko ovadbo zaradi žaljive obdolžitve.

Ni si premislil
Direktor komunale Igor Maljevac je po dogovoru z županom sicer sam ponudil odstop, neuradno v zameno za mesto tehničnega direktorja, a ga svetniki na dopisni seji niso podprli; izid je bil 11 proti 11 glasov.

Proti sta glasovala tudi Jenko in Grbec, čeprav sta oba pred tem opozarala na nepravilnosti v komunali. Jenko nam je včeraj dejal, da si nikakor ni premislil.

"Odstopa Maljevca nisem podprl, ker vodstvo občine pred imenovanjem novega direktorja ni bilo pripravljeno urediti aktov, to pa zato, da bi lahko za novega direktorja brez težav imenovali svojega človeka Igorja Batisto," nam je pojasnil Jenko. Na njegov predlog so svetniki na predzadnji seji izglasovali sklep, da se pred objavo razpisa za novega direktorja popravi statut komunalnega podjetja, tako da bo moral imeti direktor univerzitetno izobrazbo – menda je nimata ne občinski svetnik Batista ne Maljevac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.