Slovenija
21 ogledov

Sumijo, da je krogle izstrelil sam

Nočno streljanje v Ljubljani. Saša Despot
Kriminalisti v primeru domnevnega streljanja na podjetnika Danijela Robnika ne preiskujejo več kaznivega dejanja poskusa umora.

Konec novembra smo poročali o kriminalnem dogodku v Hrastju pri Mariboru, ko naj bi neznanec streljal na vozilo 40-letnega domačina. Neznanec naj bi streljal na podjetnika Danijela Robnika, lastnika družbe Taxi plus, ki je pred časom prevzel Luko Zadar, zaradi česar je bil sredi oktobra tudi v preiskavi NPU.

Policija je med kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja poskusa umora ugotovila, da je šlo za krivo ovadbo."Kriminalisti so ugotovili razhajanje med navedbami domnevne žrtve in forenzičnimi analizami preiskanih sledov in predmetov, ki so bili zavarovani pri ogledu kraja dejanja, kjer naj bi se kaznivo dejanje zgodilo," je sporočil Miran Šadl s PU Maribor.

V nadaljevanju obravnave primera so opravili hišno preiskavo in osumljenca tudi zaslišali in razhajanja še enkrat potrdili. Ugotovitve, ki po navedbah policije nesporno utemeljujejo krivo ovadbo, bodo s kazensko ovadbo posredovali pristojnemu državnemu tožilstvu.




Komentarjev 1
  • Ronald Reagan 15:07 13.januar 2015.

    Se mi je že od začetka zdelo da bo tako...Takega debeluha bi bilo težje zgrešit kot zadet