Slovenija
17 ogledov

"Sumljiv, ker sem naredil, kar je prav"

Goran Klemenčič Anže Petkovšek
Praprotnik. “Razpisa NLB ni priredil zame!”

"Smešno je, da sem sumljiv, ker sem naredil tisto, kar je prav," svojo odločitev, da se izloči iz postopka, v katerem je protikorucijska komisija (KPK) obravnavala domnevno sporni posel NLB s kadrovsko agencijo KFI, komentira nekdanji podpredsednik KPK Rok Praprotnik.

Ker se je to zgodilo pet dni, preden je NLB objavila razpis, na katerega se je Praprotnik prijavil, so se v javnosti pojavili namigi, da je bil o njem obveščen pred ostalimi kandidati. "Če se zadeva izkaže za resnično, bo moral to pojasniti. Tudi NLB bo morala tako ali drugače ustreznim organom posredovati podatek ali so gospoda Praprotnika o razpisu obvestili pred ostalimi. Mi samo na osnovi zdajšnjih podatkov ne moremo uvesti postopka, če pa bomo dobili prijavo, jo bomo ustrezno obravnavali," pravi novi predsednik KPK Boris Štefanec.

"Veselilo bi me, če bi KPK pod drobnogled vzela razpis na katerega sem se prijavil," odgovarja Praprotnik in zatrjuje, da razpis ni bil prirejen zanj. Prvi mož NLB Janko Medja je po njegovih besedah že v začetku februarja povabil njega in nekatere druge kandidate naj se nanj prijavijo. "V gospodarstvu se predvsem za bolj izpostavljena mesta kadre iščejo ciljno in s tem ni nič narobe," pojasnjuje.

Logično nadaljevanje dela

"Po odstopu senata KPK sem tehtal med različnimi možnostmi – na mizi sem imel tri. Najbolj me je intrigirala ponudba NLB, ker gre za delo, ki je logično nadaljevanje dela s KPK in sem si to želel delati. Me je pa odbijalo vedenje, da se bom znašel na tnalu. Toda, kaj pa bi lahko delal, da se tam ne bi znašel? Kaj bi sploh lahko v tej državi počel, da bi bilo to nesporno? Kriminaliziranje vsega in vsakogar najbolj koristi tistim, ki imajo dejansko maslo na glavi. Zdaj smo torej vsi umazani, zato se s pravimi kriminalci manj ukvarja."

Zahtevajo izredno sejo

Zaradi Praprotnikove zaposlitve v NLB SDS zahteva sklic izredne seje Državnega zbora na kateri bi razpravljali o sistemski korupciji pri zaposlovanju, saj se "zaposlitve na podoben način dogajajo tudi v nevladnih organizacijah, podjetjih v državni lasti in drugih javnih zavodih," poudarja poslanec SDS Vinko Gorenak in dodaja: "Leva politična opcija vedno poskrbi, da ima na ključnih položajih svojih ljudi."     

Komentarjev 4
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 11:08 03.april 2014.

    Fant veliko ve o NLB.Se pravi:DAJTE MI DOBRO PLAČENO SLUŽBO PA BOM TIHOO POKVARJENIH POSLIH NLB.

  • McClain 22:38 02.april 2014.

    je rekel vedel sem da bo cirkus. Ni menda mislil da bo dobil Nobelovo za fair play pri izbiri kandidatov al kaj??

  • Veteran 21:16 02.april 2014.

    Taka zaposlitev je že višek izsmejavanja in igranja političnih namišljenih fars, a ne Praprotnik!!?? Praprotnik s pluvanje vse počez si končno prišel na zeleno vejo, lahko te bi bilo res sramota!