Slovenija
12 ogledov

Sumljivi posli Živčec Kalanove?

Žurnal24 main
Gordana Živčec Kalan, v. d. direktorice ZD Izola in predsednica zdravniške zbornice, naj bi posodila 150 tisoč evrov javnega denarja, kot garancijo pa dobila stanovanje v ljubljanskih Dunajskih kristalih.

V. d. direktorice Zdravstvenega doma Izola Gordana Živčec Kalan naj bi po poročanju nacionalne televizije iz blagajne zdravstvenega doma podjetju Mabra posodila 150 tisoč evrov. Podjetju naj bi zmanjkalo denarja za elektriko v Dunajskih kristalih, kamor so so preselili zaposleni na Zdravniški zbornici Slovenije, posojilo pa naj bi zavarovali s hipoteko za trikrat več vredno stanovanje v Dunajskih kristalih.

Kalanova je zatrdila, da naj bi 150 tisoč evrov Mabri posodila na podlagi dobrih poslovnih izkušenj, saj naj bi partner vedno izpolnil svoje pogodbene obveznosti.

Javni zavodi ne smejo posojati denarja
Pravni strokovnjaki so zadevo že komentirali kot zlorabo položaja ter ocenili, da gre za sporne in nezakonite posle z javnim denarjem, saj javni zavodi ne smejo posojati denarja. 

Po poročanju v oddaji 24 ur naj bi denar Kalanova naložila na Poštni banki, ki ga je naprej posodila Mabri. Po trditvah direktorice Mabre Nevenke Zekić pa je šel zdravstveni dom Mabri le za poroka pri najemu posojila.

"Javni zavod je deponiral denar v banki, vzel pa je garancijo zasebnega podjetja, ki je trikratna vrednost depozita pri banki. Javni zavod ni nikomur zasebno posojal,“ je dejala Živčec Kalanova.

Stanovanje v Dunajskih kristalih ni več v lasti Mabre, ampak ga je kot poplačilo dobilo podjetje Latinos, Mabrin podizvajalec, še navaja komercialna televizija. Živčec Kalanova pa trdi, da je lastništvo prepisano na Zdravstveni dom Izola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.