Slovenija
14 ogledov

Sunki burje do 140 km/h

Današnji posnetek s Kobarida (Foto: Bralka) Žurnal24 main
Vreme: pričakujemo lahko večinoma dež, le ponekod po nižinah bo tudi sneg. Na Primorskem bodo sunki burje ponekod dosegli hitrost od 110 do 140 km/h.

Kot kaže, se napovedi vremenoslovcev tokrat niso v celoti uresničile. Mnogim je bilo tako zjutraj prihranjeno kidanje snega ali pa nevšečnosti v prometu. Snežne padavine lahko danes pričakujemo na Dolenjskem, nekaterih delih Gorenjske in v okolici Ljubljane.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Po podatkih agencije za okolje bo danes in jutri pretežno oblačno. Predvsem v jugovzhodni Sloveniji bodo še rahle padavine – po nižinah deloma kot dež, deloma kot sneg. Burja na Primorskem se bo danes popoldne še okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, najvišje dnevne pa od -1 do 3 stopinje Celzija.

Sunki burje tudi do 140 km/h
Danes in v noči na petek se bo na Primorskem burja še okrepila, v soboto pa bo nekoliko oslabela. Najmočnejša bo ravno od danes popoldne do sobote opoldne, ko bodo na izpostavljenih mestih najmočnejši sunki dosegli hitrost od 110 do 140 km/h.

Razmere na cestah
Prometno-informacijski center težav na cestah za zdaj ne beleži. Posebej pazljivi pa naj bodo vseeno vozniki na nekaterih območjih Gorenjske, upoštevajo naj tudi, da se lahko na prelaze Vršič, Korensko sedlo (na avstrijski strani) ter na Jezersko (prav tako na avstrijsko stran) podajo le z verigami. Na Jezerskem za tovorna vozila velja prepoved.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.