Slovenija
17 ogledov

Supervizor začasno ne deluje

Supervizor Print screen
Zaradi prenosa na nov strežnik je aplikacija Supervizor začasno nedostopna. KPK Piratsko stranko miri, da ne gre za ukinitev sistema.

Piratska stranka je danes na Komisijo za preprečevanje korupcije naslovila javno pismo, v katerem jih sprašujejo, "ali pogosta nedostopnost do spletne aplikacije nakazuje nezanimanje Komisije, da sistem Supervizor ohrani v delujočem stanju". A na Komisiji za preprečevanje korupcije odgovarjajo, da aplikacijo, s pomočjo katere je mogoče preverjati poslovanje javnega sektorja, le prenašajo na drug strežnik na ministrstvu za javno upravo, saj dosedanji, ki je deloval izven komisije, ni več dovolj zmogljiv za delovanje aplikacije. Do kdaj Supervizor ne bo delovala, še ni jasno.

Aplikacijo je doslej vzdrževal zunanji sodelavec, ki s KPK ni imela sklenjene pogodbe o zaposlitvi. Neparlamentarna Piranska stranka pa se tako sprašuje, ali nevzdrževanje sistema nakazuje, da bodo dostop do pronicljivega sistema podatkov ukinili, morda zaradi obtožb in prijav s strani informacijskega pooblaščenca.

Ta je v minulem inšpekcijskem nadzoru ugotovil, da s podatki in zalednimi bazami upravlja fizična oseba, ki zato ni imela pooblastila. Posamezniku, ki ni zaposlen na KPK in ni samostojni podjetnik, pa je KPK nato izdala pooblastilo, da s podatki lahko upravlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.