Slovenija
21 ogledov

"Surfanje" tudi med čakanjem na avtobus

Ljubljanski potniški promet Saša Despot
Na petih avtobusnih postajališčih bo po novem mogoče brezplačno brskati po spletu.

V Mestnem muzeju Ljubljana so predstavili storitev WifiCityLight, ki na petih ljubljanskih avtobusnih postajališčih ponuja brezplačni dostop do spleta. V projekt so trenutno vključeni Muzej in galerije mesta Ljubljana (MGML), ki uporabnikom podarjajo brezplačne vstopnice za svoj obsežni razstavni projekt Več glav ... več ve v Mestnem muzeju Ljubljana.

Direktor MGML Blaž Peršin je ob tem dejal, da je storitev namenjena popularizaciji razstave Več glav ... iz kiparske zbirke Mestnega muzeja Ljubljana ... več ve in muzejske stroke. Na razstavi je na ogled 59 portretov oseb, ki so zaznamovale življenje v Ljubljani na političnem, gospodarskem in kulturnem področju.

Brezplačno na petih postajališčih

Dostop do spleta je trenutno omogočen na avtobusnih postajah Aškerčeva, Konzorcij, Klinični center, Gospodarsko razstavišče in Bavarski dvor. Ko se uporabnik poveže, se mu najprej prikaže spletna stran MGML, nato pa lahko prosto brska po svetovnem spletu.

Storitev bodo prihodnji teden razširili na deset ljubljanskih avtobusnih postajališč, pozneje pa se bodo projektu priključili še drugi oglaševalci, je pojasnil Tomo Glažar iz podjetja Sonce.net, ki je razvilo storitev skupaj s partnerji Europlakat, Siel in Si.mobil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.