Slovenija
7 ogledov

Šurla dočakal rešitev

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar nima podatka, koliko časa traja pov Žurnal24 main
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je potrebovala osem mesecev za prijavo zoper svoj urad.

Odgovornega urednika tednika Reporter Silvestra Šurlo na pošti čaka pošiljka urada informacijskega pooblaščenca RS. Šurla je namreč pred natanko osmimi meseci na urad informacijske pooblaščenke poslal prijavo zoper ta urad. Rešitev spisa je informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar Šurli poslala v četrtek, a mu ga na pošti še ni uspelo dvigniti. Tako nam rešitve spisa do zaključka redakcije nihče ni mogel komentirati.

 
 

Na uradu informacijske pooblaščenke so dvakrat kršili zakon o varstvu osebnih podatkov.

Silvester Šurla, Reporter

 
Prijavil kar dve kršitvi
"Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je na spletni strani urada 18. julija lani brez mojega dovoljenja javno objavila faksimalne vsebine mojega elektronskega pisma, kjer sem ji postavil 12 novinarskih vprašanj," nam je pojasnil Šurla. "Poleg tega je uslužbenka urada Tina Novak na isti dan na 82 elektronskih naslovov posredovala sporočilo za javnost, ki je prav tako vsebovalo faksimile vsebine mojega elektronskega pisma z novinarskimi vprašanji," pravi Šurla in dodaja, da so na uradu informacijskega pooblaščenca RS kar dvakrat kršili zakon o varstvu osebnih podatkov.

"Statistike o tem, kako dolgo pri nas povprečno traja reševanje prijav kršitev, nimamo,” nam je povedala Pirc Musarjeva. "Čas reševanja zadeve je odvisen od kompleksnosti in pomembnosti zadeve,” je pojasnila in dodala, da hujše kršitve rešujejo prioritetno, blažje pa včasih čakajo v vrsti. Prijave Šurle niso rešili skoraj osem mesecev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.