Slovenija
32 ogledov

Sušinova prva zmaga

Ivan Sušin (na fotografiji stoji) je za Žurnal24 potrdil, da ga je stranka SLS ž Žurnal24 main
Izjave za javnost. Za občinski denar jih bodo lahko dajali tudi predstavniki strank.

Brežice. Na predlog svetnika Ivana Sušina in sopodpisnikov so občinski svetniki sprejeli sklep, da imajo tudi svetniške skupine možnost dajanja izjav za javnost v posameznem mediju, kjer je prostor zakupljen z občinskimi sredstvi.

Sprejet je bil še en sklep, ki ga vsaj letos ne bo možno realizirati, saj za to v proračunu ni dovolj denarja.
Župan Ivan Molan

 

Obzornik in zgibanke
Čeprav se je glavnina razprav in kritik nanašala na Posavski obzornik, kjer župan redno poroča o delu občine, pa sklep velja tudi za razne zloženke oziroma letake, ki jih občina pošilja po gospodinjstvih.

Če se zakupi medijski prostor z občinskimi sredstvi, ga dve tretjini pripada svetniškim skupinam, ena tretjina pa županu,” je sklep formuliral predlagatelj Ivan Sušin.
Seja občinskega sveta. Burna in dramatična. Podžupanja Patricija Čular je najprej pojasnjevala, zakaj župan točke, ki jo je predlagal Sušin, ni hotel uvrstiti na dnevni red in zakaj se ne more obravnavati prednostno. Zaradi nediscipliniranosti svetnikov je Stanetu Radanoviču izrekla opomin in grozila celo s prekinitvijo seje.

 


To velja za čas zunaj volilne kampanje, v primeru katerekoli volilne kampanje pa so vse politične stranke, liste in neodvisni kandidati popolnoma enakopravni, ne glede na volilne rezultate prejšnjih volitev,” govori drugi sklep.

Kljub opozorilom podžupanje Patricije Čular, ki je s težavo krotila že kar nesramne svetnike, in svetnice Irene Rudman, da gre za nezakonite sklepe, so bili ti sprejeti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.