Slovenija
13 ogledov

Šušteršič Rehnu zagotovil, da ne načrtujemo prošnje

Olli Rehn EPA
Finančni minister Janez Šušteršič se je prejšnji teden po telefonu pogovarjal s komisarjem za denarne in gospodarske zadeve Ollijem Rehnom ter mu zagotovil, da Slovenija ne načrtuje prošnje za finančno pomoč.

Danes pa se je finančni minister Janez Šušteršič sestal s komisarjem za konkurenco Joaquinom Almunio. Novico je objavila STA, ki se sklicuje na Evropsko komisijo.

Komisar Rehn se je konec preteklega tedna po telefonu pogovarjal s slovenskim finančnim ministrom, je povedal komisarjev tiskovni predstavnik Simon O'Connor.

Komisar Rehn je po navedbah tiskovnega predstavnika od slovenskega ministra dobil zagotovilo, da "kljub poročanju medijev in ugibanjem o nasprotnem Slovenija ne načrtuje prošnje za finančno pomoč".

Antoine Colombani, tiskovni predstavnik Almunie, pa je potrdil, da se je Šušteršič danes sestal s komisarjem za konkurenco.

Pogovarjala sta se o korakih, ki bodo sledili dokapitalizaciji Nove Ljubljanske banke. Slovenija mora, potem ko je komisija dokapitalizacijo začasno odobrila, predložiti načrt prestrukturiranja, je povedal Colombani.

Komentarjev 2
  • 1111 21:35 09.julij 2012.

    ...mi ne rabimo pomoči, dajemo grkom, pripravljamo za afganistance, Janša in golazen dnevno kradejo...kdo še pride???? ...še je..."još malo, pa nestalo"...pizda vam materina!!!

  • deželan 20:42 09.julij 2012.

    Če bi prosili za pomoč, bi prišli do cenejšega denarja.Je pa res , da bi Bruselj nekoliko priprl pipico politikom in jim dihal za ovratnik. Bi bilo to mar za nas davkoplačevalce kaj škodljivega ?