Slovenija
16 ogledov

Šušteršiča v novi vladi ne bo

Gregor Virant, državni zbor Saša Despot
Državljanska lista bo podprla konstruktivno nezaupnico, če bo ta vložena. V novi vladi zagotovo ne bo nekdanjega finančnega ministra.

Svet Državljanske liste je imel včeraj kar peturno sejo, na kateri so sklenili, da bodo podprli konstruktivno nezaupnico, če bo ta vložena. Tej je bil bolj naklonjen predsednik stranke Gregor Virant, medtem ko podpredsednik Janez Šušteršič zagovarja predčasne volitve in odklanja sodelovanje s Pozitivno Slovenijo.

"Konstruktivna nezaupnica bo vodila do predčasnih volitev ali do 'dobre vlade'," je po navedbah STA po seji povedal Virant. Šušteršič je medtem napovedal, da v morebitni vladi ne bo kandidat za finančnega ministrstva.

"Ne želi biti v napoto"

Kot je pojasnil, se je tako odločil iz dveh razlogov. Glede na vsebino, ki jo zagovarjajo nekatere druge stranke, v novi vladi po navedbah agencije ne bi mogel delati, kot bi želel. Drugi razlog pa je, da ne želi biti "nikomur v napoto"; ne v breme DL, k se bo pogajala, če se bo pogajala, prav tako pa se ne želi vsiljevati tistim, ki že v naprej povedo, da ga ne želijo v vladi.

Spomnimo, da so včeraj Socialni demokrati sporočili, da v novi vladi ne bodo sodelovali, če bo v njej zdaj že nekdanji finančni minister Šušteršič.

Mešana mnenja o Bratuškovi

Nekoalicijske stranke s Pozitivno Slovenijo sicer po ponesrečenem poskusu z Mirom Cerarjem iščejo novega morebitnega mandatarja. V javnosti so zaokrožile informacije, da naj bi šli v konstruktivno nezaupnico kar s trenutno predsednico Pozitivne Slovenije Alenko Bratušek.

Pogoj DL za sodelovanje s PS sicer še naprej ostaja, da Zoran Janković trajno odstopi z mesta predsednika stranke. "Virantovanje bo končano takrat, ko bosta oba politika, obremenjena s težkimi ugotovitvami Komisije za preprečevanje korupcije, odstopila," je po navedbah STA dejal Virant.

Komentarjev 7
  • feferon 11:20 21.februar 2013.

    Blatenje Bratuškove ne bo pomagalo SDS. Politično prizorišče mora zapustiti tudi Janša.

  • ennanova 10:39 21.februar 2013.

    Nazaj v prihodnost! Slovenija bo lahko pripomogla k »zdravljenju« EU le, če se bo najprej ozdravila sama! O farsi, ki se dogaja na aktualnem političnem parketu ni vredno izgubljati besed; neumnost res ne pozna meja.http://za-misli.si/kolumne/ostali-avtorji/805-nazaj-v-prihodnost-tomaz-pangrsic

  • allstarr111 09:21 21.februar 2013.

    Bo premal metla, bo traba ta široko SIRKOVO krtačo uporabit, ta pobere tudi umazanijo ki ji metla ne more do živega :)