Slovenija
24 ogledov

SV države zajelo neurje s točo

Toča v Murski 2 bralec iz Murske Sobote
Na severovzhodu države je klestila toča.

Iz Naselja Motovilci v občini Grad poročajo o močnem nalivu z vetrom. Gasilci PGD MOtovilci so odstranili podrto drevo s cestišča, prečrpavali meteorno vodo iz obcestnega jarka, ki je ogrožala klet stanovanjske hiše ter očistili zamašene cestne odtoke.

Na območju občine Kuzma je nekaj po 20. uri divjalo neurje z močnim dežjem. Poplavne meteorine vode so na cestišče naplavile blato, ki so ga odstranili gasilci PGD Radovci.

V naseljih Krašči in Domajinci je klestila toča, v Gornjih Črncih pa je močan veter podrl drog električne napeljave. Poplavilo je cesto med Krašči in Domajinci, zato ta nekaj časa ni bila prevozna. .

V naselju Drobtinci v občini Apače je veter odkril streho, v Vratji vasi pa podrl drogove električne napeljave. Gasilci PGD Apače so začasno pokrili odkrito streho, odstranili podrto drevo ter nudili pomoč delavcem elektra pri odstranitvi podrtega drevja z električnih drogov in vodnikov.

V naselju Vaneča je podrlo drog električne napeljave. Gasilci PGD Bodonci so odstranili drevo v Bodoncih. V naselju Mačkovci je voda zalila cesto proti Kuštanovcem. Cesta je bila nekaj časa zaprta. V Dolini pri romskem naselju pa je nagnilo drog električne napeljave, zato je bil zaselek brez električne energije. 

Neurje s točo je zajelo tudi območje občine Rogašovci. Prekinjene so bile telefonske linije, zaradi podrtih drogov pa je več krajev ostalo brez električne energije. Škoda, ki jo je povzročila toča, največ v vinogradih, sadovnjakih in koruzi, še ni ocenjena

V Dolini pri Lendavi je veter nagnil drog električne napeljave, zato so se pretrgali električni vodniki.

Vikend bo vroč

Vremenska napoved za prihajajoči konec tedna je sicer lepa. Napovedane so temperature okrog 30 stopinj Celzija. V ponedeljek pa bo sledilo poslabšanje vremena, ki bo s seboj prineslo tudi nižje temperature. Vse o vremenu si lahko preberete tudi na spletni strani vreme.net.

Če imate fotografije današnjega neurja, nam jih lahko posredujete s pomočjo spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.