Slovenija
25 ogledov

Sveče in baterije najbolj iskane

baterije Pivka Barbara Eržen
Postojna in Pivka še vedno brez elektrike. V trgovinah beležijo veliko povpraševanje po baterijah in svečah.

Največje povpraševanje je po baterijah in svečah, ki jih je zmanjkalo praktično povsod. V eni od prodajaln v Pivki so tako imeli le še tri zavitke baterij. V Postojni so vrata odprla tudi manjše trgovine, v katerih pa ni elektrike.

Obdobje, ko so včeraj imeli elektriko, so v eni od pekarn izkoristili in napekli nekaj kruha, ki so ga danes dali na police. A v trgovinah danes ni veliko ljudi, saj si večina želi porabiti hrano, ki jo imajo doma v zamrzovalniku. Kot nam je dejala ena občanka, so skuhali vso pokvarljivo hrano in jo razdelili še sosedom.

Elektriko zagotavljajo z agregati, ki jih gasilci prestavljajo od hiše do hiše. Vodo imajo vsa gospodinjstva, vendar jo je treba prekuhavati. Tisti, ki doma nimajo plinskih gorilnikov, so si pomoč poiskali pri sosedih, ki jih imajo, da si lahko prekuhajo vodo.

Pri odstranjevanju ledu Postojnčanom pomagajo tudi pripadniki slovenske vojske. Na delu so praktično vsi. Robert Robič iz podjetja Kompost je dejal, da delajo nepretrgoma od petka zvečer. Doslej so obžagali med 50 in 70 dreves, a pričakujejo, da jih bo treba še desetkrat toliko.

Kakšne so razmere na Postojnskem, si lahko ogledate tudi v tem videu, kjer se vidi vsa moč narave.

Komentarjev 1
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 00:40 07.februar 2014.

    "Obdobje, ko so včeraj imeli elektriko, so v eni od pekarn izkoristili in napekli nekaj kruha, ki so ga danes dali na police."ssUpam samo da ta pekarna ni na elektriko in je laufala na štrom, medtem ko so druge sosede ...prikaži več morali na ta račun sklopit.