Slovenija
62 ogledov

Svečke za žrtve prometnih nesreč

Plakat, arja vas, nesre%C4%8Da
1/13
Žurnal24 main
Grozljiva statistika, prometna varnost v Sloveniji še naprej slaba. Ob dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč v soboto zvečer prižiganje sveč po vsej državi.

V Sloveniji je od leta 1991 na cestah umrlo 6.450 ljudi, poškodovalo pa se je 226.470 ljudi. Zaradi takšnih številk se je Zavod Varna pot leta 2007 pridružil mednarodnemu gibanju in obeležil dan spomina na žrtve prometnih nesreč z različnimi dejavnostmi in prižiganjem svečk po vsej Sloveniji.

"Smrt ali poškodba v prometni nesreči je nenaden, silovit in travmatičen dogodek, ki ima dolgotrajen ali celo trajen vpliv na življenje vse družine. Vsako leto se številu poškodovanih in trpečih zaradi izgube ljubljene osebe po vsem svetu prišteje več milijonov novih trpečih zaradi posledic prometnih nesreč," poudarjajo pri Zavodu: "Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je tako odgovor na potrebo žrtev prometnih nesreč po javnem priznanju njihovega trpljenja in izgube."

Kako je potekalo prižiganje svečk v preteklih letih, si oglejte tu in v zavihku Galerija.

Dobra misel
Letos bo dan spomina na žrtve potekal pod sloganom "Dobre želje uresničujemo z dejanji!" Na spletni strani Zavoda Varna pot lahko napišete svoje dobre želje, misli in sporočila žrtvam prometnih nesreč in jih objavite.

Svečke lahko prižgete v soboto, 20. novembra, ob 17. uri. Aktivnostim Zavoda Varna pot pa se lahko pridružite v različnih krajih po vsej državi (Ljubljana, Maribor, Beltinci, Celje, Ig, Idrija, Ilirska Bistrica, Kobarid, Kočevje, Kranj, Logatec, Metlika, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Ptuj, Slovenske Konjice, Trebnje, Velenje, Vrhnika).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.