Slovenija
292 ogledov

Svet stranke bo odločal o pozivu poslancev k odstopu

Poslanci DeSUS Državni zbor/Sušnik Matija
Klavzura DeSUS svetu stranke predlaga, naj poslance DeSUS pozove k odstopu.

Klavzura DeSUS je po današnji razpravi svetu stranke predlagala, da poslance DeSUS pozove k odstopu, nadomestili pa bi jih nadomestni poslanci, je v izjavi povedal predsednik DeSUS Ljubo Jasnič. Svet stranke bo o tem odločal predvidoma prihodnji četrtek. Če bo sklep podprl, poslanci pa ne bodo sledili pozivu, Jasnič ne izključuje svojega odstopa.

Odnosi in sodelovanje s poslansko skupino, ki z novim vodstvom stranke - to se je v zadnjem letu in pol že trikrat zamenjalo - še ni uspela najti skupnega jezika, so bili ena od osrednjih tem današnje klavzure.

Poslanca Ivan Hršak in Branko Simonovič se po koncu klavzure nista ustavila pred mediji, vodja poslanske skupine Franc Jurša pa je svojo udeležbo danes opravičil zaradi osebnih razlogov.

V okoli šesturni razpravi so obravnavali tudi aktualne zakonodajne predloge. Po besedah Jasniča je enotna odločitev, da zakonov o demografskem skladu, zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in dolgotrajni oskrbi v DeSUS v taki obliki ne podpirajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • eminenca 20:08 10.september 2021.

    je kje pa je karl ... izgini in zdej ni več prave energij al kaj ... pa kje so tega jsniča najdl ... večni rdeči funkcionar, penzijo ma do roba .... mislim , jest res ne morem verjet , da ...prikaži več ti penzionisti ne razumejeo, da bo dnarja zmanjkal ... na tak al drugačen način ... ne sej to je noro ...

  • jezero 18:19 10.september 2021.

    Prleki, kaj boste naredili s svojo sramoto-Juršo?

  • Plavi-mil 17:09 10.september 2021.

    Jasniču diši poslanska plača, pokvarjen tip, že na pogled, kaj šele tako.