Slovenija
14 ogledov

Svete Katarine ne dajo

“Tu je še zadnji košček obale, kjer bi lahko uredili športni park, a nam ga hoče Žurnal24 main
Skupina Ankarančanov želi na Sveti Katarini urediti športni park, a se jim obeta umazan servis za marino.
“Svete Katarine ne damo,” je odločen Anton Finžgar, predstavnik skupine Ankarančanov, ki si prizadeva, da bi na tem območju uredili športno-rekreacijski park, a se bojijo, da bo koprska občina uresničila svoje napovedi in tu postavila umazane servisne dejavnosti za marino.

Sprememba načrtov
Načrti za Sv. Katarino so do zdaj predvidevali športno-rekreacijsko igrišče in spremljajoče objekte, zelene površine, vodne športe, športe na mivki, manjši mandrač z lokalnimi privezi, turizem in podobno.

V koprski občinski upravi pa so predlagali natečajne rešitve za športno-rekreacijski center (brez vodnih športov) na novi lokaciji, bolj v notranjosti, vzdolž Jadranske ceste. Direktorica občinske uprave Sabina Mozetič je pred časom v radijski oddaji omenila, da bi na Sv. Katarino umaknili umazane servisne dejavnosti za marino.

Občina brez komentarja
Na koprski občini protesta skupine Ankarančanov, ki so jim ga sporočili prek pripomb na predstavljene predloge, ne komentirajo. Predsednik krajevne skupnosti Ankaran Boštjan Hrabar poudarja, da gre zgolj za idejne rešitve, o katerih se bodo še posvetovali s krajani. Potrditi pa jih mora tudi vlada, saj gre za del državnega lokacijskega načrta za Luko Koper.

Poziv Ankarančanom
“Sv. Katarina mora biti namenjena dejavnostim športnih društev ter rekreaciji in zabavi krajanov. Ti se morda ne zavedajo dovolj, kaj bodo izgubili, če se uresničijo napovedi direktorice občinske uprave,” je zaskrbljen Finžgar, ki poudarja, da je to še edini prosti košček obale na območju Ankarana.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.