Slovenija
17 ogledov

Svetlik naj razkrije pogodbe

“Jaz vem, da eni cele zakone pišejo zunaj,” je prepričan sindikalist Drago Ščern Žurnal24 main
Pokojninska reforma. Ščernjavič: Pripravljala jo je odvetniška družba. Ministrstvo: To so neresnične trditve.

Obtožba. Sekretar Sindikata državnih organov Slovenije Drago Ščernjavič je z izjavo, da je predlog sprememb o pokojninskem in invalidskem zavarovanju namesto uradnikov spisala kar odvetniška pisarna Podbevšek, razburil odgovorne na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ). “Te navedbe so nekorektne. Od prve do zadnje črke je besedilo zakona nastalo na MDDSZ,” je očitke ostro zavrnil direktor direktorata za delovna razmerja Peter Pogačar, ki je v ponedeljek zjutraj poklical Ščernjaviča in od njega zahteval javno opravičilo. “Predstavljam si, da je bil Ščernjavič zaveden – in v tem primeru bo najlažje, da se opraviči.”

Ščernjaviču je informacije dal vir, ki ga ni želel razkriti, menda pa ni z MDDSZ. “Svetlik naj pove, s kom vse imajo sklenjene pogodbe. Če omenjene odvetniške pisarne notri ni, pa se bom potem opravičil. Če tega ne bodo naredili, potem se nimam kaj opravičevati,” je vztrajal Ščernjavič. Od MDDSZ bo zahteval podatke o številu sklenjenih avtorskih in podjemnih pogodb. Pogačar je odgovaril: “Nisem sklepal nobenih avtorskih pogodb za pripravo tega zakona, tako da nimam česa razkriti.”

Naj poudarimo, da odvetniška pisarna Podbevšek, ki jo navaja Ščernjavič, očitno ne obstaja, saj je v imeniku odvetniške zbornice, kjer so vse odvetniške družbe, nismo našli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.