Slovenija
13 ogledov

Svetlik obljubil rešitev

protest, poklicni delavci, policisti
1/56
Žurnal24 main
Vire za pokojnine policistov, carinikov, gasilcev in drugih, ki delajo na benificiranih delovnih mestih, bodo po besedah Svetlika iskali v Kadu, Zpizu in proračunu.

Pred vladnim poslopjem se je že malo po deveti uri zbralo okoli 600 policistov, ki so želeli opozoriti na problem poklicnih pokojnin in predali pismo s svojimi zahtevami. "Na vladi potekajo pogovori v smeri iskanja rešitev težav," je ob predaji pisma zagotovil državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Miloš Pavlica in poudaril, da bodo našli ustrezne rešitve za njihove težave.

Fotografije današnjega protesta si oglejte v GALERIJI.

Ob 10.30 so se pridružili protestom pred ministrstvom za delo, kjer so že bili zbrani predstavniki strojevodij, carinikov, gasilcev, vojakov in drugih, ki delajo na beneficiranih delovnih mestih.

Svoje zahteve so skupaj predali še ministru za delo Ivanu Svetliku. Slednji jim je po poročanju STA zagotovil, da bodo v nekaj dneh sklicali posebno skupino Ekonomsko socialnega sveta, ki bo na te zahteve poskušala najti odgovore ter jih umestiti v pokojninsko reformo.

Sindikati med drugim zahtevajo dovolj sredstev za poklicne pokojnine, kar je tudi po Svetlikovih besedah problem. Vire za pokojnino bodo glede na ministrove besede po poročanju tiskovne agencije iskali v v Kadu, Zpizu in proračunu.

Izginilo do 400 milijonov evrov
Vse omenjene skupine delavcev se bojijo, da denarja za poklicne pokojnine, ki ga vplačujejo od leta 2001, zaradi negospodarnega ravnanja Kapitalske družbe ne bo.

Sekretar Sindikata državnih in družbenih organov Slovenije Drago Ščernjavič je dejal, da je iz računov Kada neznano kam izginilo med 300 in 400 milijonov evrov denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.