Slovenija
8 ogledov

Svetlik: Sami proti sebi

Zorko (levo) in Funkl pravita, da gre pri uvedbi zakona o malem delu za amerikan Žurnal24 main
Gibanje. Združili nasprotnike malega dela.

Čeprav je pobudo za zbiranje podpisov za naknadni zakonodajni referendum o malem delu dala Študentska organizacija Slovenije (ŠOS), zbiranje od včeraj koordinira Gibanje za dostojno delo in socialno družbo. Predsednik gibanja je Marko Funkl, nekdanji član predsedstva Šosa.

Težko, a upa, da bodo

Funkl je dejal, da bo v 35 dnevih sicer težko zbrati 40 tisoč podpisov, vendar upa, da jim bo uspelo. Od četrtka jih bodo zbirali istočasno s predstavniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), ki bodo podpise zbirali proti uveljavitvi pokojninske reforme, je povedal Andrej Zorko, izvršni sekretar ZSSS.

Na vprašanje, kako bo ŠOS financiral kampanjo zbiranja podpisov, so odgovorili, da ŠOS študentskim klubom posebnih navodil ni dal. Do zdaj naj bi porabili okoli 1.500 evrov za tiskanje letakov, pred upravnimi enotami po Sloveniji pa bodo podpise zbirali aktivisti študentskih klubov. Ali bodo ti za delo prejeli plačilo, bo odvisno od posameznega študentskega kluba.

Svetlik o paradoksu
Po mnenju ministra za delo Ivana Svetlikasmo v na videz paradoksalni situaciji", saj sindikati in ŠOS k zbiranju podpisov pozivajo tiste, ki naj bi jim malo delo prineslo koristi. "Pozivajo jih, naj glasujejo sami proti sebi," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.