Slovenija
21 ogledov

Svetnike razburja predvolilni cenik

redarji koper Suzana Kos
Občinske cene. Opozicija kritična do napovedanih podražitev, zamrznitev povezuje z bližnjimi volitvami.

“Gre absolutno le za predvolilni manever. Prepričana sem, da se bo kmalu po 4. decembru dejansko zgodilo povišanje cen – tako parkiranja kot komunalnih privezov,” je kritična Olga Franca (SLS). Tako komentira kratko obvestilo koprske občine, ki je ta teden sporočila, da se cene komunalnih privezov ne bodo spremenile. Tisti, ki so nove položnice že plačali, pa bodo od Komunale Koper dobili vrnjen denar.

Enako se je zgodilo pri napovedi povišanja parkirnin; tudi to so po objavi preklicali. Te poteze je seveda izrabila koprska opozicija. “Zahtevam, da nas občinska uprava s tem vprašanjem seznani na naslednji seji, in predlagam, da se morebitna povišanja cen privezov oblikujejo vzdržno, ne več kot 50-odstotno, za domačine pa naj se upošteva ugodnejši tarifni režim,” pravi Franco Juri, svetnik Zaresa.

Lokalno poseganje v žepe

Nekateri poslanci so si pred meseci v parlamentu neuspešno prizadevali, da bi obdržali pristojnost vlade pri oblikovanju tarif privezov; tako bi preprečili “lokalno” poseganje v žepe najemnikov privezov. “Zdaj pa smo soočeni z nedostojnim poskusom Popovičeve uprave, da breme finančnega primanjkljaja občine in cene predvolilne samopromocije naloži na pleča domačih lastnikov čolnov in najemnikov privezov. Iz objavljenega cenika namreč izhaja, da so pri povišanju cene najbolj kaznovani lastniki manjših čolnov, ki bi plačevali skoraj 800 evrov,” dodaja Juri.

“Naj raje varčuje”

Frančeva pa opozarja na šestmilijonski minus v občinski blagajni. “Odhodki so višji od prihodkov. Zakaj Popovič raje ne varčuje, ne pa prazni žepe občanov? Lahko bi na primer kar sam dal zgled in zmanjšal število javnih uslužbencev, za kar se javno zavzema. Začne pa naj pri podžupanih, ki se pri njem kar množijo,” izpo-
stavlja. Boris Popovič se na prošnjo za komentar ni 
odzval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.