Slovenija
58 ogledov

Svetnike zanima županov izlet v Neapelj

Davorin Terčon mediaspeed
Očitki o veliki porabi sredstev za sorazmerno majhen učinek; župan Terčon čaka, da se vrne piarovka.

Tri milijone evrov vreden evropski projekt Kras – Carso in njegovo nadaljevanje – vzpostavitev geoparka na Krasu –, sta spodbudila vprašanje o smiselnosti porabe občinskih sredstev v kriznih časih. Olja na ogenj je prililo s tem povezano potovanje župana Davorina Terčona s sodelavkama v Neapelj. Terčonu smo vprašanja poslali že konec prejšnjega tedna, ko je bila seja občinskega sveta, a nam nanje namerava odgovoriti, ko se vrne občinska predstavnica za odnose z javnostmi oziroma v enotedenskem zakonskem roku.

Dokumenti le nasveti

"Problematizirali smo veliko porabo sredstev za sorazmerno majhen efekt, vsi dokumenti so samo nasveti, če jih bo kdo uporabil, je odvisno od njega samega,“ o projektu Kras – Carso pravi sežanski občinski svetnik Edi Fabjan. Projekt se bo po štirih letih zaključil marca prihodnje leto, občina pa že načrtuje njegovo nadaljevanje, in sicer projekt  vzpostavitve geoparka na Krasu, za kar bodo v letu 2014 namenili 200 tisoč evrov.  Na projektu sta zaposleni dve zunanji sodelavki, s katerima se je sežanski župan Davorin Terčon pred tedni udeležil tudi  konference o geoparkih v Neaplju. "Gre namreč za šestdnevni izlet v zaledje Neaplja, v družbi dveh prikupnih mladenk. O tem ni bilo nobenega sporočila za medije ali katerega drugega poročila, zato smo to izpostavili na seji,“ razlaga Fabjan. Na odgovor pa mora počakati do naslednje seje občinskega sveta. 

Ne ščiti pred pozidavo

"Pri geoparku je problem to, da ne vzpostavlja nobenih zaščit ali varovanega območja, je le še eno dodatno sredstvo za promocijo Krasa. To je treba ljudem tako tudi povedati,“ poudarja Fabjan. Kras z vsemi temi dokumenti ne bo nič bolj zaščiten pred pozidavami. Podobne dokumente so po njegovih besedah že sprejemali v preteklosti, a jih pozneje pri oblikovanjih prostorskih aktov niso upoštevali, pač pa so kot kos papirja obležali v predalu.

Komentarjev 2
  • alfredo 10:49 03.oktober 2013.

    "V družbi dveh prikupnih mladenk..." A, če imaš več kot 100 kil ti pripadajo dve ? ;)

  • dragec 09:46 03.oktober 2013.

    To je primer, da je vsak župan v svoji "županiji" pravi mali mafijski vodja