Slovenija
26 ogledov

Svetniki bi imeli vinograd

slovenija 22.11.13. piramida vinogradi maribor, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Zavzemajo se za brezplačni prenos s sklada kmetijskih zemljišč na občino.

Vinograd pod Piramido ima trenutno v najemu Vinag, ki je v finančnih težavah in je pripravljen sodelovati, zagotavlja član Koalicije za Maribor, sicer pa član LDS Jože Protner, ki je županu idejo predstavil maja. Kot primer izpostavlja ljubljansko občino, ki naj bi mestni vinograd zasadila prihodnje leto, Maribor z najstarejšo trto na svetu pa tega ne zmore, pravi. Od župana Andreja Fištravca zato zahteva, da ministru za kmetijstvo Dejanu Židanu pošlje pobudo za brezplačni prenos vinograda s sklada kmetijskih zemljišč na občino. "Od njega terjamo odločitev. Šole za odločitve pa ni. Mar je to razlog, da se župan ne odloči? Ker ne zmore? Ali pa mu kaj preprečuje, morda v krogu tistega, ki baje odloča?" se sprašuje Protner.

Pisal bo ministru

"Župan bo ministru pošto s pobudo poslal še ta teden," odgovarjajo na občini, ki je vladi že lani poslala enako pobudo, a se sklad s predlogom ni strinjal, češ da občine zemljišča običajno prenašajo na sklad in ne obratno. "Vinograd je mestotvorna površina in imamo argumente, da s skladom najdemo rešitev," pa poudarjajo na občini.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.