Slovenija
17 ogledov

Svetniki bodo kupili mercedesa

Mercedes razred E Mercedes-Benz AG
Državni svet se je odločil za nakup mercedesa za 27.800 evrov + DDV.

Na današnji seji razširjenega kolegija državnega sveta se je ta seznanil s postopki javnega naročila za nakup nadomestnega vozila za državni svet. Sekretar Marjan Maučec je državnim svetnikom predstavil poročilo razpisne komisije o izpolnjevanju vseh formalnih in vsebinskih kriterijev obeh ponudnikov. Gre za ponudbi Porsche Slovenija in Autocommercea.

Državni svetniki so podprli predlog sekretarja, da se izvede nakup nadomestnega vozila. "Izbran je bil najcenejši ponudnik, to je Mercedes-Benz, tip E limuzina, model 250 CDI 4MATIC, letnik 2012, njegova cena je 27.800 EUR brez DDV," so sporočili iz državnega sveta.

V sporočilu za javnost so zapisali, da zaradi nadomestnega nakupa vozila državni proračun "ne bo oškodovan, saj se bo vanj v obliki DDV vrnilo 3.665 evrov". Nakup so svetniki podprli tudi zato, ker gre "glede na vozilo za izjemno ugodno ponudbo, strošek nakupa pa bo pokrit iz zavarovalnine za odtujeno vozilo", so še sporočili iz sveta.

Za zdaj še z Virantovo laguno

Razširjeni kolegij je prav tako odločil, da se za obdobje do prevzema novega vozila sprejme ponudba državnega zbora glede uporabe vozila laguna, ki jo je ponudil predsednik državnega zbora Gregor Virant. "Tako bo državni svet privarčeval sredstva, ki jih trenutno izplačuje zunanjemu izvajalcu, ker nima svojega vozila," so še sporočili.

Komentarjev 13
  • Sandi Miladić 14:47 11.april 2012.

    Bravo!!!!! BRAVOOO!!!! take kot si ti tudi rabimo da narod že enkrat malo spregleda u pizdo materno. Jaz si kredita nesmem in nemorem omislit kaj šele da bi si kupil npr. nov računalnik ali nov avtomobil... itd. JAZ PRAVIM SAMO ...prikaži več ŠE SANKCIJE NASILJA PRIDEJO V POŠTEV!!!

  • Teodor Ortl 14:00 01.april 2012.

    Baje so sedaj nabavili še cel kup električnih avtov.... tako se vsaj hvalijo na facebook.com/avtocelje

  • anonimni12 09:10 27.marec 2012.

    zastopim. Torej kes bo dala zavarovalnica. OK, ampak lahko pa takoj potem dajo avto na drazbo in ves ta kes vrnejo v proracun!