Slovenija
16 ogledov

Svetniki do konca

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
O Zarji. Če župan Muhič na zahtevo svetnikov ne bo sklical nadaljevanja seje, ga bodo sami.

Županu Alojziju Muhiču je v petek 12 mestnih svetnikov poslalo predlog za sklic izredne seje z edino točko dnevnega reda: informacija o poslovanju Zarje oziroma gospodarjenju z deležem mestne občine v tej družbi.

Rok za sklic je potekel
“Za ta korak smo se podpisani svetniki odločili, ker župan v poslovniškem roku ni sklical nadaljevanja 32. seje občinskega sveta v povezavi z zadevo Zarja,” je povedala svetnica Darinka Smrke. Sklepi odbora za davčno politiko, proračun in finance, ki je županu predlagal, naj skliče to sejo, so bili po besedah Smrketove županu dostavljeni 1. oktobra, zato je rok za sklic potekel prejšnji četrtek.

Župan še nič
Na naše vprašanje, ali župan namerava sklicati nadaljevanja 32. seje oziroma zakaj ga ni sklical, so nam v njegovem kabinetu odgovorili le, da bo župan na zahtevo odgovoril v zakonitem roku. Če Muhič nadaljevanja seje ne bo sklical v poslovniškem roku, bo omenjeni odbor, kot pišejo županu, svetnikom sam predlagal sklic izredne seje, kar je skladno s poslovnikom občinskega sveta.

Dular jih je okrcal
Miloš Dular, direktor podjetja Zarja in občinski svetnik, o tej zahtevi meni, da svetnikom s prvopodpisano Ano Bilbija na čelu ne gre za zaščito občinskega premoženja, temveč za zaščito svojih poslovnih interesov.

“Da zahtevajo sklic izredne seje občinskega sveta celo med volitvami, je višek, saj je vsakomur jasno, da z izvolitvijo novih svetnikov in župana do primopredaje oblasti stara garnitura lahko opravlja le še tehnične posle,” pove Dular.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.