Slovenija
13 ogledov

Svetniki kar potiho o dvorani

Bojan Kekec Jerca Božič Kranjec
Dopisna seja. Menijo, da bi morala biti izredna.

Mestni svetniki so na dopisni seji odločali o nekaterih spremembah sklepa o javno-zasebnem partnerstvu za dvorano Portoval in jih s 16 glasovi za tudi potrdili, medtem ko 14 svetnikov glasu ni oddalo.

Za sejo, ki je potekala od preteklega petka do ponedeljka, javnost ni vedela, saj novinarji o njej nismo bili obveščeni, prav tako napovedi seje niso objavili na občinski spletni strani v rubriki Novice, kot to običajno storijo za občinske seje. Zakaj je temu tako, so nam v kabinetu župana Alojzija Muhiča odgovorili, da je šlo za nerodnost, ki se je zgodila v službi občinskega sveta.

SDS: Tema prepomembna

Dvorana Portoval, za katero bodo po neuspelem poskusu dogovarjanja s podjetjem Strabag znova iskali zasebnega partnerja, naj bi, kot je že večkrat povedal župan Muhič, stala 20 milijonov evrov, po nekaterih ocenah pa tudi 30 milijonov.

"V svetniški skupini SDS se ne moremo strinjati, da se tako pomembne sklepe glede financiranja ene od največjih naložb v občini sprejema na korespondenčni seji," je včeraj v sporočilu za javnost zapisal Bojan Kekec, vodja svetniške skupine SDS. Dodal je, da bi moral župan po njihovem mnenju na to temo sklicati izredno sejo, zato svojega glasu niso oddali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.